Advocaat-Bjorn-Ketels

Bjorn Ketels

Bjorn Ketels (°1982) is jurist (2005; UGent; grote onderscheiding) en criminoloog (2007; UGent; grootste onderscheiding) en was gedurende enkele jaren verbonden aan het Institute for International Research on Criminal Policy (IRCP), geïntegreerd in de Vakgroep Strafrecht en Criminologie van de Gentse rechtsfaculteit.

Sinds 2011 is hij advocaat aan de Gentse balie.

Bjorn Ketels is houder van het “Getuigschrift Bijzondere Opleiding Cassatieprocedure in Strafzaken”. Dit betekent dat hij gemachtigd is om voor het Hof van Cassatie op te treden in strafzaken.

Verder volgde hij ook de SUPRALAT-opleiding verhoorbijstand, een vaardigheidstraining die zich toespitst op het vakkundig adviseren en verdedigen van verdachten tijdens een verhoor door bv. de politie en de onderzoeksrechter.

Hij beschikt sinds 08.10.2021 tevens over het certificaat van deelname aan de online opleiding rond seksueel geweld voor advocatuur en juridische eerstelijnsbijstand. Deze opleiding werd voor de Orde van Vlaamse Balies georganiseerd door het International Centre for Reproductive Health van de Universiteit Gent, in opdracht van de Vlaamse Minister voor Justitie.

Hij is auteur van diverse publicaties op het gebied van het strafrecht.

- Nieuws -